Poprzedni temat «» Następny temat
Wiata - główny punkt rekreacyjny w mieście
Autor Wiadomość
Wodotrysk
Gość
Wysłany: 2010-07-30, 09:33   Wiata - główny punkt rekreacyjny w mieście

- Wiata ma służyć do spotkań okolicznościowych, dla osób czekających na kapiące się dzieci. Jest potrzebna, by dobrze wykorzystać teren przy pływalni. To ma być rekreacyjno-sportowo-rodzinny teren. To nie są pieniądze wyrzucane w błoto. To będzie główny punkt rekreacyjny w mieście. Pieniądze idą z oszczędności na budowę placu rekreacyjnego przy ul. Pustowójtówny. Od 3,5 lat poprawiamy to miasto - argumentował Jarosław Capała, zastępca prezydenta miasta.

http://www.echodnia.eu/ap...T0111/769948442

Co wy na to ? Wiata głównym punktem rekreacyjnym ? he he he

KillBill

Wysłany: 2010-07-30, 10:03   

Wodotrysk napisał/a:
To ma być rekreacyjno-sportowo-rodzinny teren. To nie są pieniądze wyrzucane w błoto. To będzie główny punkt rekreacyjny w mieście.

Na litość ludzką!!!! :evil: Ile już tych terenów rekreacyjnych w Starachowicach stworzono??? Szlakowisko, plac pod skałkami, coś mają zamiar cudować na placu po Manhattanie, do tego dojdzie odnowiony rynek , i teraz ta wiata jako "główny punkt rekreacyjny w mieście" No nic w tym mieście nie robić tylko się bawić :!: Co co z parkiem miejskim :?: Syf bród i ubóstwo!!! Plany UM związane z rekreacją w mieście to bzdura goni bzdurę i bzdurą pogania. Starachowice miasto tanich supermarketów, aptek i placów rekreacyjnych... :evil:

Deczko

Wysłany: 2010-07-30, 10:16   

Kiedyś na stronie Poznaj Starachowice był plan rewitalizacji dla Szlakowiska i parku. Nie pamiętam, ale chyba ktoś kieduś wrzucał tu w forum takie zdjęcia, jak miało to wyglądać. Muszę poszukać, ale nie o to chodzi. Po co się tak rozdrabniać, jakieś place rekreacyjne. Plac rekreacyjny tu, plac rekreacyjny tam... Wiadomo, że jak ktoś mieszka z w bloku to z miłą chęcią będzie korzystał z takich miejsc. Ale czy to nie jest przesada? Mógłby się wreszcie ktoś wziąć za to Szlkowisko i Park :evil: Na tym się radni miejscy powinni skupić, a nie stawiać jakąś szopę za tyle pieniedzy. 65 000 zł - co tam będzie, że to tyle kosztuje? Masakra!

Wiata ma służyć do spotkań okolicznościowych, dla osób czekających na kapiące się dzieci.

A jak przyjdzie zima to gdzie będą czekali, czy na basenie nia ma miejsca? Bo jak tak, to od razu trzeba pomyśleć o koksownikach, żeby było się gdzie ogrzać w zimę :mrgreen:

Od 3,5 lat poprawiamy to miasto - argumentował Jarosław Capała, zastępca prezydenta miasta.

Poprawiają to na pewno. Np. najpierw na boisku na Pustowójtówny była zwykła trawa, ale trzeba było podlewać, to się nagle ktoś opamiętał i wyłożyli kasę drugi raz, tym razem na sztuczną nwierzchnię. Fakt, było poprawianie...

Radna Joanna Główka była zdania, że w mieście nie ma pieniędzy na nową inwestycję. Bo nie ma pieniędzy na remonty mieszkań socjalnych.

Popieram Panią w 100%

Lelem 

Wysłany: 2010-07-30, 14:07   

KillBill napisał/a:
Starachowice miasto tanich supermarketów, aptek i placów rekreacyjnych...

Cholera coś w tym niestety jest, a tworzenie kolejnych miejsc "rekreacji" jest głupotą bo od tego jest park i dziw bierze że wymyśla się kolejne głupie miejsca typu manhatan, czy teraz stadion jak trzeba zagospodarować park. Jedna wielka porażka z tą wiatą i koniec !

Borys 

Wysłany: 2010-07-30, 16:50   

Na jaką cholerę stawiać jakieś beznadziejne wiaty, skoro jest park i trzeba w końcu coś z nim zrobić? Bladego pojęcia nie mają o priorytetach ci którzy wymyślili ten rekreacyjny plac. Wstyd powiedzieć gdzieś poza miastem jakie tu władza przeprowadza "strategiczne" inwestycje... Żal mi tych którzy popierają ten pomysł

urizjel 

Wysłany: 2010-07-30, 18:22   

Gruntowna, kompletna rewitalizacja parku TAK, robienie sztucznych tworów pod hasłem rekreacji na placu zamiast Manhattanu stanowcze NIE! Jeśli chodzi o budowę tej wiaty, to najlepszy przykład nieporadności władz w dysponowaniu publicznymi pieniędzmi - nawet jeśli pochodzą one z nadwyżek. Nie dziwię się niektórym ludziom którzy już nie mogą się doczekać wyborów. Niezależnie od ich wyników za decyzje obecnej władzy płacimy my wszyscy. Nie należy o tym zapominać.

Przylga 

Wysłany: 2010-07-30, 21:16   

Uważam że budowa wiaty i plac rekreacyjny na stadionie to b.dobry pomysł. Idealne miejsce na grilla czy ognisko. Jednak plan zagospodarowania placu po Manhattanie to totalna pomyłka.

yoshida 
Yoshida

Wysłany: 2010-07-30, 21:40   

No właśnie. Nie wszyscy mieszkają w domach z ogródkami... I nie każdemu jest po drodze na Lubiankę czy Piachy. Bardzo fajny pomysł z zagospodarowaniem tego terenu w taki właśnie sposób. Jakby zaorali odkryty basen i nic nie zrobili, to dopiero byście płakali, że nic tylko psują i nic nie robią. A tak poza tematem. Wiadomo już co się stanie z basenem na Wojska Polskiego?

Gość

Wysłany: 2010-07-31, 08:47   

To będzie główny punkt rekreacyjny w mieście.

ciotka lusia
Gość
Wysłany: 2010-07-31, 09:00   

Strasznie Państwa przepraszam, ale przed chwileczką dostałem wiadomość, ze szpitala żona urodziła syna, chłopak, więc chciałem żonie – kwiaty, a maleństwu na przywitanie tego świata jakiś bilet na dobrą wróżbę ...ale zobaczyłem że mogę chłopakowi podarować wiatę. Pozwolą Państwo ?!!

Milosz
Gość
Wysłany: 2010-07-31, 09:09   

Anonymous napisał/a:

To imprezy spod Skałek przeniosą się właśnie na Szkolną, pod tą wiatę?

Tadeusz W 

Wysłany: 2010-07-31, 10:16   

ciotka lusia napisał/a:
...ale zobaczyłem że mogę chłopakowi podarować wiatę. Pozwolą Państwo ?!!

;-) oczywiście że pozwolą, ze swojej strony mogę podarować jeszcze lunety i fontannę. Niech chłopak rośnie zdrów... :lol:

Deczko

Wysłany: 2010-07-31, 11:10   

Anonymous napisał/a:
Ale to będzie podzielone na jakieś sektory, nie wiem. Kilka miejsc na grilla? Czy tak wszyscy razem, jak na pikniku? Czy żeby skorzystać z tego placu rekreacyjnego, to trzeba będzie zarezerwować i zapłacić, czy to będzie teren otwarty i każdy będzie mógł wejść kiedy mu się będzie podobało?

Annka
Gość
Wysłany: 2010-07-31, 11:28   

Jestem matka . Chłpak lubi pływać.
Mam pytanie czy jak będzie na bsenie to muszę czekać na niego w wiacie czy mogę posiedzieć w kawiarni na terenie basenu ?

Cosmo
Gość
Wysłany: 2010-07-31, 13:30   

W kawiarni na terenie basenu tak, ale najpierw będziesz musiała coś kupić ;-) A chłopak skoro umie pływać, to może i sam na basen przyjść :lol: Basen nie jest duży i wiele osób się nie zmieści. Chyba, że na trybuny będą wpuszczali :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ale wtedy może się okazać, że karzą Ci kupić takie szpitalne ciapki, żeby nie nabrudzić ;-)

Odpowiedz do tematu
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach