Wysłany: 2010-07-30, 09:33 Wiata - główny punkt rekreacyjny w mieście
- Wiata ma służyć do spotkań okolicznościowych, dla osób czekających na kapiące się dzieci. Jest potrzebna, by dobrze wykorzystać teren przy pływalni. To ma być rekreacyjno-sportowo-rodzinny teren. To nie są pieniądze wyrzucane w błoto. To będzie główny punkt rekreacyjny w mieście. Pieniądze idą z oszczędności na budowę placu rekreacyjnego przy ul. Pustowójtówny. Od 3,5 lat poprawiamy to miasto - argumentował Jarosław Capała, zastępca prezydenta miasta.
To ma być rekreacyjno-sportowo-rodzinny teren. To nie są pieniądze wyrzucane w błoto. To będzie główny punkt rekreacyjny w mieście.
Na litość ludzką!!!! Ile już tych terenów rekreacyjnych w Starachowicach stworzono??? Szlakowisko, plac pod skałkami, coś mają zamiar cudować na placu po Manhattanie, do tego dojdzie odnowiony rynek , i teraz ta wiata jako "główny punkt rekreacyjny w mieście" No nic w tym mieście nie robić tylko się bawić Co co z parkiem miejskim Syf bród i ubóstwo!!! Plany UM związane z rekreacją w mieście to bzdura goni bzdurę i bzdurą pogania. Starachowice miasto tanich supermarketów, aptek i placów rekreacyjnych...
Kiedyś na stronie Poznaj Starachowice był plan rewitalizacji dla Szlakowiska i parku. Nie pamiętam, ale chyba ktoś kieduś wrzucał tu w forum takie zdjęcia, jak miało to wyglądać. Muszę poszukać, ale nie o to chodzi. Po co się tak rozdrabniać, jakieś place rekreacyjne. Plac rekreacyjny tu, plac rekreacyjny tam... Wiadomo, że jak ktoś mieszka z w bloku to z miłą chęcią będzie korzystał z takich miejsc. Ale czy to nie jest przesada? Mógłby się wreszcie ktoś wziąć za to Szlkowisko i Park Na tym się radni miejscy powinni skupić, a nie stawiać jakąś szopę za tyle pieniedzy. 65 000 zł - co tam będzie, że to tyle kosztuje? Masakra!
Wiata ma służyć do spotkań okolicznościowych, dla osób czekających na kapiące się dzieci.
A jak przyjdzie zima to gdzie będą czekali, czy na basenie nia ma miejsca? Bo jak tak, to od razu trzeba pomyśleć o koksownikach, żeby było się gdzie ogrzać w zimę
Od 3,5 lat poprawiamy to miasto - argumentował Jarosław Capała, zastępca prezydenta miasta.
Poprawiają to na pewno. Np. najpierw na boisku na Pustowójtówny była zwykła trawa, ale trzeba było podlewać, to się nagle ktoś opamiętał i wyłożyli kasę drugi raz, tym razem na sztuczną nwierzchnię. Fakt, było poprawianie...
Radna Joanna Główka była zdania, że w mieście nie ma pieniędzy na nową inwestycję. Bo nie ma pieniędzy na remonty mieszkań socjalnych.
Starachowice miasto tanich supermarketów, aptek i placów rekreacyjnych...
Cholera coś w tym niestety jest, a tworzenie kolejnych miejsc "rekreacji" jest głupotą bo od tego jest park i dziw bierze że wymyśla się kolejne głupie miejsca typu manhatan, czy teraz stadion jak trzeba zagospodarować park. Jedna wielka porażka z tą wiatą i koniec !
Na jaką cholerę stawiać jakieś beznadziejne wiaty, skoro jest park i trzeba w końcu coś z nim zrobić? Bladego pojęcia nie mają o priorytetach ci którzy wymyślili ten rekreacyjny plac. Wstyd powiedzieć gdzieś poza miastem jakie tu władza przeprowadza "strategiczne" inwestycje... Żal mi tych którzy popierają ten pomysł
Gruntowna, kompletna rewitalizacja parku TAK, robienie sztucznych tworów pod hasłem rekreacji na placu zamiast Manhattanu stanowcze NIE! Jeśli chodzi o budowę tej wiaty, to najlepszy przykład nieporadności władz w dysponowaniu publicznymi pieniędzmi - nawet jeśli pochodzą one z nadwyżek. Nie dziwię się niektórym ludziom którzy już nie mogą się doczekać wyborów. Niezależnie od ich wyników za decyzje obecnej władzy płacimy my wszyscy. Nie należy o tym zapominać.
Uważam że budowa wiaty i plac rekreacyjny na stadionie to b.dobry pomysł. Idealne miejsce na grilla czy ognisko. Jednak plan zagospodarowania placu po Manhattanie to totalna pomyłka.
No właśnie. Nie wszyscy mieszkają w domach z ogródkami... I nie każdemu jest po drodze na Lubiankę czy Piachy. Bardzo fajny pomysł z zagospodarowaniem tego terenu w taki właśnie sposób. Jakby zaorali odkryty basen i nic nie zrobili, to dopiero byście płakali, że nic tylko psują i nic nie robią. A tak poza tematem. Wiadomo już co się stanie z basenem na Wojska Polskiego?
Gość
Wysłany: 2010-07-31, 08:47
To będzie główny punkt rekreacyjny w mieście.
ciotka lusia Gość
Wysłany: 2010-07-31, 09:00
Strasznie Państwa przepraszam, ale przed chwileczką dostałem wiadomość, ze szpitala żona urodziła syna, chłopak, więc chciałem żonie – kwiaty, a maleństwu na przywitanie tego świata jakiś bilet na dobrą wróżbę ...ale zobaczyłem że mogę chłopakowi podarować wiatę. Pozwolą Państwo ?!!
Milosz Gość
Wysłany: 2010-07-31, 09:09
Anonymous napisał/a:
To będzie główny punkt rekreacyjny w mieście.
To imprezy spod Skałek przeniosą się właśnie na Szkolną, pod tą wiatę?
Tadeusz W
Wysłany: 2010-07-31, 10:16
ciotka lusia napisał/a:
...ale zobaczyłem że mogę chłopakowi podarować wiatę. Pozwolą Państwo ?!!
oczywiście że pozwolą, ze swojej strony mogę podarować jeszcze lunety i fontannę. Niech chłopak rośnie zdrów...
Ale to będzie podzielone na jakieś sektory, nie wiem. Kilka miejsc na grilla? Czy tak wszyscy razem, jak na pikniku? Czy żeby skorzystać z tego placu rekreacyjnego, to trzeba będzie zarezerwować i zapłacić, czy to będzie teren otwarty i każdy będzie mógł wejść kiedy mu się będzie podobało?
Annka Gość
Wysłany: 2010-07-31, 11:28
Jestem matka . Chłpak lubi pływać.
Mam pytanie czy jak będzie na bsenie to muszę czekać na niego w wiacie czy mogę posiedzieć w kawiarni na terenie basenu ?
Cosmo Gość
Wysłany: 2010-07-31, 13:30
W kawiarni na terenie basenu tak, ale najpierw będziesz musiała coś kupić A chłopak skoro umie pływać, to może i sam na basen przyjść Basen nie jest duży i wiele osób się nie zmieści. Chyba, że na trybuny będą wpuszczali ale wtedy może się okazać, że karzą Ci kupić takie szpitalne ciapki, żeby nie nabrudzić
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum