Ferie 2016 w Klubie Spółdzielczym „Wanacja” [zdjęcia]

7372.nsmed

Podczas tegorocznych ferii w Klubie Spółdzielczym „Wanacja” odbył się konkurs plastyczny poświęcony bezpiecznemu  wypoczynkowi dzieci w czasie wolnym od zajęć szkolnych. 

Konkurs przeprowadzono w oparciu o zajęcia edukacyjne z bezpieczeństwa, które co roku Klub „Wanacja” organizuje dla uczestników ferii przy współpracy z  instytucjami odpowiedzialnymi za bezpieczeństwo oraz Inspektoratem Sanitarnym.  Do konkursu dopuszczono 17 prac , które wykonali: Natalia Kellner, Michalina Cieśla, Natalia Herszfeld, Oliwia Chlewicka, Sandra Cheda, Iza Gawlik, Weronika Dębowska, Natalia Grunt, Nikola Cheda, Wiktoria Gawlik, Magdalena Śliwa, Jan Nowak, Julia Woźniak, Aleksandra Gawlik, Lena Trawczyńska, Wiktoria Gębura i Julia Kwiecińska. Komisja konkursowa w składzie: instruktor plastyki  Andrzej Dróżdż, Agnieszka Pastuszka z Inspektoratu Sanitarnego i funkcjonariusze Komendy Policji Agnieszka Staryczenkow i Rafał Krężel przyznali: 

I miejsce Lenie Trawczyńskiej i Sandrze Chedzie,

II miejsce otrzymała Wiktoria Gawlik, 

III miejsce Magdalena Śliwa. 

Przyznano dwa wyróżnienia, które otrzymali Oliwia Chlewicka i Jan Nowak.

- Cieszę się, że uczestnicy ferii  biorą udział  w wielu konkursach organizowanych przez Klub Spółdzielczy „Wanacja” i powstaje wiele interesujących  prac naszych podopiecznych mówi kierownik klubu Halina Kępińska.

W drugim tygodniu ferii ponad 40 uczestników z Klubu Spółdzielczego „Wanacja”  brało udział w warsztatach kulinarnych w klubie oraz w Pubie Strych. Dzieci chętnie wykonywały własną pizzę , a w klubie w grupach „Sałatkę europejską”. Komisja konkursowa w składzie instruktorzy z klubu oraz uczestnicy ferii: Karolina Pocheć , Maja Sprzączka, Natalia Herszfeld, Igor Papierowski przyznała: 

I miejsce drużynie nr I, która wykonała sałatkę grecką i drużynie nr IV, która wykonała sałatkę owocową. 

II miejsce przypadło w udziale drużynie nr  II, która wykonała również smaczną sałatkę owocową i drużynie nr III, która wykonała sałatkę owocową i grecką. 

III miejsce uzyskała drużyna V i VI. Drużyny te wykonały sałatkę owocową „Raj”.

- Zajęcia kulinarne od lat cieszą się wśród dzieci w klubie dużym zainteresowaniem powiedziała kierownik klubu Halina Kępińska.

Zobacz zdjęcia w galerii [kliknij]

Informacja sponsorowana

Dodane: 30.01.16 | Odsłony: 467

Komentarze użytkowników



Ostatnie komentarze w serwisie